Bucovina , meleagul meu natal
Daca esti nascut in Bucovina, trebuie sa spui ceva

 

Proiect Bucovina
     media: 0.00 din 0 voturi

Judeţul Suceava se recomandă ca o zonă turistică deosebit de importantă a ţării. Pe lângă marea atractivitate a peisajului montan, potenţialul turistic al judeţului se caracterizează prin varietatea, densitatea şi valoarea monumentelor de cult şi arhitectură, prin rezervaţii naturale şi zone etnografice deosebite, multe dintre ele, unicat pe plan mondial.
Se remarcă în mod deosebit mănăstirile Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa, Putna, Humor, Slatina şi Dragomirna; Biserica Bogdana din Rădăuţi, precum şi cele din localităţile Arbore, Pătrăuţi, Baia, Probota şi Suceava, Cetatea de Scaun din municipiul reşedinţă de judeţ, Salina şi Bazilica Minor din Cacica; rezervaţiile floristice Răchitişul Mare, Lucina şi Ponoarele; pădurea Valea Putnei, Codrul secular de la Slătioara, fâneţele naturale de la Frumoasa ş.a.m.d.
Caracteristic pentru Bucovina este turismul cultural-religios, favorizat de existenţa mănăstirilor şi ale celorlalte lăcaşe de cultură şi care este practicat în cea mai mare măsură de turiştii străini, atraşi de frumuseţea şi de încărcătura cultural-istorică a obiectivelor turistice (mănăstiri, biserici, muzee, etc.).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a tradiţiilor din zona Bucovina.

Obiectivul specific al proiectului este reprezentat de promovarea turismului de pelerinaj în județul Suceava.ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Reclama OnLinevizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare